Hummus cu busuioc

Hummus cu busuioc

Rețeta de AvocaduFel: Aperitiv, Fel principalBucătărie Orientul MijlociuDificultate Ușor
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

1

hour 

Hummusul este un preparat obținut din piure de năut fiert, amestecat cu tahini, suc de lămâie și usturoi. Este popular în Orientul Mijlociu și în regiunea Mării Mediterane. Din fericire acum poate fi găsit aproape în toate țările lumii, în magazine sau restaurante.
„Hummus” provine din cuvântul arab ḥummuṣ care înseamnă „năut”, o variantă a lui ḥimmaṣ sau ḥimmiṣ.

Rețeta originală este vegană, așa că poate fi mereu o alegere delicioasă și nutritivă, atunci când este mai greu să găsiți opțiuni vegane într-un meniu.

De-a lungul timpului rețetele de hummus au devenit din ce în ce mai creative și variațiile sunt nelimitate. În această rețetă am adăugat busuioc și boia la rețeta clasică, însă voi puteți să vă adăugați condimentele sau ingredientele vostre preferate: dovleac, spanac, leurdă, ardei copt, etc.

Urmați pașii de mai jos pentru un hummus delicios și ușor de preparat.

Ingrediente

  • 240 g năut fiert/ sau o conservă de năut

  • 2 linguri tahini (pastă de susan)

  • suc de la 1 lămâie

  • 1 linguriță sare

  • 1/2 linguriță piper

  • 2 căței de usturoi

  • 3 linguri ulei de măsline (opțional)

  • 1 lingură boia de ardei dulce, opțional

  • 1 linguriță busuioc uscat, opțional

  • apă, în dependență de consistența dorită

Instrucțiuni

  • Se gătește năutul sau se folosește năut din conservă.

    Dacă folosiți năut uscat, înainte de a se fierbe, acesta trebuie să stea la înmuiat peste noapte sau 8 ore. Timpul de gătire este de aproximativ o oră.
  • Pentru o consistență mai cremoasă, se scot pielițele de pe boabele de năut, însă acest pas nu este obligatoriu.

    O modalitate de a îndepărta pielița mai ușor, este prin a pune năutul gătit în apă fierbinte, la care adăugăm 1 linguriță de sodă alimentară. După 15 minute, se clătește năutul cu apă rece, apoi frecăm năutul ca să îndepărtăm pielițele.
  • Pentru a se mixa mai uniform, usturoiul se mărunțește înainte de a se pune în aparatul de bucătărie.
  • Se adaugă năutul, tahini, sucul de lămâie, uleiul, usturoiul, condimentele în aparatul de bucătărie.
  • Treptat, se adaugă câte o lingură de apă, până ajungeți la consistența dorită.
  • Acesta poate fi servit cu cartofi, legume proaspete, pe pâine, în lipii cu falafel sau cu orice vreți voi.
  • Se păstrează la frigider. Termenul în care acesta poate fi consumat este de aproximativ 5 zile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *